Over ons

 

Calcetines is een bedrijf geboren in Nederland maar met Spaanse roots. Het is namelijk zo dat de inspiratie voor Calcetines is ontstaan in de prachtige Spaanse stad: Valencia.

 

Mijn naam is Sem van de Haterd, oprichter en eigenaar van Calcetines, en ik heet u van harte welkom in de webshop!

 

 

Het begon allemaal toen ik nog een studentje van 15 was. Ik ontwikkelde een enorme passie voor cultuur en in het bijzonder internationale handel. Zodoende kwam ik terecht op het Summa College te Eindhoven. Hier leerde ik veel over het vak en kreeg ik op 17-jarige leeftijd ook de mogelijkheid om voor 4 maanden op stage te gaan in Valencia.     

 

De Spaanse cultuur, het eten, de taal en ga zo maar door. Deze hebben mij betoverd. Ik ben van Spanje gaan houden op een manier die ik van tevoren niet voor ogen zag. Verblijvend in een (ge-wel-dig) gastgezin in een klein 'ons kent ons' dorpje 30 kilometer van de stad, leerde ik stukje bij beetje de taal kennen en hoe de mensen waren.  Het leven in Spanje is heel anders, ook al ligt het maar op 2 uur vliegen van ons mooie kikkerlandje. Als onderdeel van mijn gastgezin, wat mij overigens opnam als hun eigen zoon, trotseerde ik dagelijks culturele of taal-gerelateerde problemen. Zo was het bijvoorbeeld normaal dat het hele gezin van 14:00 tot 16:00 even de ogen dicht deed om zo weer het Spaanse nachtleven te kunnen verdragen.  

 

Telkens als we weer met z'n allen de zogeheten 'siesta' hadden geslapen, vergat ik mijn sokken bij de bank. Dit deed ik natuurlijk niet expres maar om de een of andere reden lukte het niet om eraan te denken. Vervolgens hoorde ik weer:  ¡Seeem! Tus CALCETINES todavía están abajo... (Seeem, je sokken liggen alweer beneden!) En dan kon ik mijn sokken weer komen ophalen. 

 

Zo zal het woord mij altijd bijblijven en is het de inspiratie geworden voor mijn heuse eigen bedrijf : Calcetines.